NASIL ?

Google Drive Dosya İndirme Linki Alma ve Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Google Drive, kullanım kolaylığı ve karşılıksız hizmetlerini göz önüne alırsak, vazgeçilmez bir uygulama. Bu program sayesinde hem dosyalarımızı kolayca ve ücretsiz bir şekilde saklayabiliyoruz hem de farklı kişilerle paylaşabiliyoruz. Şimdi sizlere bilgisayardan, Google Drive Dosya İndirme Linki Alma ve Paylaşımı Nasıl Yapılır onu anlatmaya çalışacağım. Öncelikle Google Drive’den video link kodu alma hakkında şu yazımda video paylaşımı ve linkleri hakkında kısa bilgi vermiştim. Bu yazıma bakabilirsiniz.

Bu yazıda: google drive Fotoğraf gizleme, google drive paylaşımı kapatma, google drive herkese açık mı,  google drive herkese açık mı, google drive paylaşımı kapatma, google drive fotoğraf gizleme, google drive dosya paylaşımı nasıl yapılıyor, google drive başkaları görebilir mi, google drive paylaşım ve ayarlar gibi konular ve sorulara cevap bulacaksınız.

Google Drive’ye Nasıl Dosya Atılır ?

Bu anlatacaklarım içerisinde en kolay olanı. Öncelikle Google Drive adresine girerek hesabınıza giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra ,bilgisayarda nasıl yapıyorsak burada da aynı şekilde, sağ tıklayarak yeni klasör oluştur diyelim.

Bunu dememizin nedeni, paylaşacağınız dosyaların hem daha sonra yerleri değişip kaybolmaması için hemde silinme tehlikesine karşı bir önlem almak için… Yeni Klasör oluşturup içine girdikten sonra paylaşmak istediğimiz dosyayı bilgisayarın masaüstünden fare yardımıyla bir kez tıklayarak, sürükle bırak yöntemiyle google drivenin içerisine atıyoruz.

 

Google Drive Dosya Nasıl Paylaşılır?

Dosya paylaşmak basit! Asıl dikkat edilmesi gereken şey, dosyayı kiminle paylaşacağımız. Driveye attığınız dosyayı linke sahip olan herkes de görebilir. O linki attığınız kişi bir başkasına da atsa, attığı kişi dosyayı görebilir.

Sadece mail adresi yazarak da dosyayı gönderebiliriz. Böylece göndereceğiniz dosyayı sadece mail attığınız kişiler görebilir. Bunların haricinde şu da çok önemli: Dosyayı paylaşacağınız kişinin dosyayı düzenlemesi ya da silmesini istiyor musunuz? Böyle bir yetki de verebilirsiniz.

Google Drivede attığımız dosyaya sağ tıklayalım. Burada işimize yarayan iki seçenek bulunuyor. Paylaşılabilir Link Al ve Paylaş seçeneği… Paylaşılabilir link al seçeneğine tıklarsanız drive anında dosyanın linkini size kopyalar. Ancak bu biraz tehlikeli, dosyanın kimler tarafından görüntülenebileceğini gözden kaçırabilirsiniz.

Ben, Paylaş seçeneği üzerinden konuyu anlatacağım. Paylaş seçeneğine tıkladığımızda, karşımıza birçok seçenek çıkacak. Bu seçeneklerden dosyayı kimle paylaşabileceğimizi, paylaştığımız kişinin dosyayı düzenleme yetkisinin verilip verilemeyeceğini ayarlayabileceğiz.

Paylaş seçeneğine tıkladıktan sonra, Bağlantıya Sahip Herkes Görüntüler seçeneğine tıklayarak istediğiniz seçeneği seçebilirsiniz. Eğer kişinin mailine gönderecekseniz, Bağlantıya Sahip Herkes Görüntüler seçeneğini kapatıp mail adresi yazan kısmı doldurabilirsiniz. Hemen ardından Bağlantıyı kopyala seçeneğine tıklayarak, kopyalanan linki web sitenize ya da göndereceğiniz mail adresine ekleyebilirsiniz. Bir diğer önemli husus da şu: Yukarıdaki resimde Diğer seçeneğine tıkladığınızda aşağıdaki sayfa açılacak.

Bu açılan sayfada hangi seçeneği seçeceğinize dikkat etmelisiniz. Yoksa özel fotoğraflarınız internet üzerinde paylaşılabilir. İnternette çokça sorulan ve korkulan sorulardan biriside bunlardır: google drive fotoğraf gizleme, google drive paylaşımı kapatma gibi…

  • Açık: Web Üzerinde Herkese Açık: Dosyanızı web sitenizde paylaşıyorsanız ya da buna benzer platformlarda bu seçeneği seçebilirsiniz. Ancak Kesinlikle kişisel dosyalarınızda bu seçeneği seçmeyin!
  • Açık: Bağlantıya Sahip Olan Herkese Açık: Bu seçenek, dosyanızı bir gruba paylaşıyorsanız gayet uygun. Ancak şunu unutmayın ki, o dosya linkini kim elde ettiyse onun göndereceği kişiler de dosyanızı görebilir.
  • Kapalı: Belirli Kullanıcılar: Bu seçenek gayet güvenli. Dosyanız paylaşacağınız kişiler tarafından görüntülenebilir.

Buradaki seçtiğiniz seçenekte elde ettiğiniz linki bir başkasına gönderdiğinizi varsayalım. Daha sonra google drive dosya gizliliğini değiştirirsem dosya gizlenir mi? diye bir soru soruyorsanız. Evet! Linki paylaştığınız kişi, eğer dosyanızı sildiyseniz ya da yetkilerini kısıyladıysanız aynı şekilde linke daha önceden sahip olan kişilerde kısıtlı görür.[sg_popup id=”5″ event=”onload”][/sg_popup]

Etiketler

Sonra bunları okuyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir